All you E-tuna fascists bound to lose

Magma är bestört över att behöva se dessa scener utspelas i sin födelsestad. Flaskkastande nazister, skrålande ”Sverige åt svenskarna” som om 1993 aldrig tagit slut. Nazister som burit in minst tre backar tomglas och — enligt osäker uppgift — träpåkar på en demonstration, synbarligen utan att polisen fattat misstanke. Nazister som uppenbarligen bara väntat på en ursäkt för att få gå lös på motdemonstranterna. Ja, jag kallar Svenskarnas parti för nazister, emedan de blott är en lätt omsminkad variant av det gamla Nationalsocialistisk front (NSF). Och i det här klippet visar de verkligen sitt rätta ansikte. Vårda det ömt.

Nej, inte ansiktet alltså. Slå hellre sönder det.

Jag är en fridsam och fredsälskande människa, som ägnat dagen åt att gå runt i ett strålande soligt Stockholm som medlemsvärvare åt SAC. Jag avskyr all våldsromantisk och tycker i princip inte att politik ska bedrivas i affekt. Man kan inte lita på sig själv under passionernas herravälde. Jag kallar mig gärna frihetlig socialist, men är kluven till ohierarkiska organisationer — för där det inte finns någon formell hierarki, brukar det alltid finnas en informell, och informella makthavare är ofta de jävligaste och mest svårbekämpade av alla, eftersom de inte inser sin egen makt. Så detta med politik är inte helt enkelt.

Men E-tunas motdemonstranter har mitt fulla stöd. Man kan inte kompromissa med nazismen. Den är inte vilken ideologi som helst, den är inte en av de tankeriktningar som vi må tycka illa om, men måste behandla med hänsyn och respekt — den är en politisk smittohärd som måste stoppas. För vi ska inte inbilla oss, att dess anhängare är intresserade av att visa många av oss hänsyn och respekt. Den är irrationalism och primitivt hat, och bör bekämpas på alla plan. Våld bör förstås undvikas in i det längsta — dels för att ingen människa har valt sitt liv och därmed sina åsikter, men även av taktiska skäl, d.v.s. för att undvika att nazisterna får vatten på sin kvarn. Men å andra sidan — hade det verkligen varit en illgärning att sätta en kula i skallen på Hitler 1933? Vem, förutom nazisterna själva, skulle inte idag betrakta antifascistiska motdemonstranter på 20-talet, våldsbenägna eller ej, som demokratins och anständighetens förkämpar? (Obs, ej retoriska frågor — jag undrar verkligen.)

Slutligen, till ev. högerextremister bland läsarna: nej, alla era motdemonstranter är inte ”kommunister”, och alla kommunister är inte stalinister. V.g. hitta något nytt att tjafsa om, eller ännu hellre — tjafsa inte alls. Men fortsätt gärna lyssna till Magma, på det att de internationella magmanesiska vibrationerna skola omvända er. För exempel denna japanska gatu-klezmer, som antagligen är den bästa versionen någonsin av den gångna dagens ledmotiv framför alla (även förekommande i senaste programmet):

Skrivet om det inträffade: E-tunakuriren 1, E-tunakuriren 2, DN, SvD, Aftonbladet.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: