Barn Swallow: Vinland Fields EP

Återigen har man haft den oerhörda vänligheten att tillsända Magma ett recensionsex av en ny skiva, denna gång en EP i CDR-format från trion Barn Swallow — tackar!

Skivan ska delvis vara inspelad hemma på vinden, och det är något med det minimalistiskt drömska soundet och den allmänna känslan av lojt vemod, som gör det väldigt lätt att föreställa sig en knarrig vind befolkad av gamla gungstolar och vevgrammofoner, där solen strilar in genom väggspringorna och leker med den dammiga luften. Som 60-talsnörd hör jag likheter med vissa av The Lemon Drops mer melankoliska demoinspelningar.

Hur dessa ladusvalors fyra låtar avskalad alt-country tagit flera år att spela in, är lite svårt att begripa — men ta det som ett positivt omdöme. Man har helt enkelt lyckats i sitt uppsåt — som jag förstår det — att bibehålla de lösa tyglarna och spontaniteten. Det är mycket långt ifrån hårdmallat och överproducerat, och skulle duga utmärkt väl som baksmällepiller åt den som råkar vakna med tung melodifestivalskalle.

Låtarna är emellertid inget som gärna fastnar i huvudet, och den där uppenbart otajta gitarren i de två första låtarna — var det meningen?

Barn Swallow är inne på en trevlig väg, som de dock har en bit kvar att gå på. Men det kommer att bli bra, så länge de inte släpper idealen.

Annonser

3 Responses to Barn Swallow: Vinland Fields EP

  1. […] skugga. Låt oss samarbeta! Ni kan t.ex. skicka er musik, och jag spelar den. Så hade denna gång Barn Swallow gjort, och så intog även de sin plats i […]

  2. Perry skriver:

    Deras sound är nästan lite kusligt, särskilt i första låten. Det blåser ju i slutet men det kanske bara är en poltergeist som spökar.

  3. Rikard skriver:

    Gillar den skivan, den är mysig. Jag tror den sista låten ”Never Coming Back” är min favorit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: