Pakistan var bättre förr

Denna bedårande, bisarra musikalscen är från den tydligen ultraobskyra (finns inte ens på IMDb?!) Lollywood-filmen Aj Da Badmash. Jag har ingen aning om vad som försiggår, men vi tycks befinna oss på en skum nattklubb, där tre söta, frankofila flickor med paraplyer utför en, med lokala mått antagligen ganska utmanande, dans med två dionysiska prinsar i kalsonger och två pakistanska Dennis Hopper-kloner med Jar Jar Binks rörelsemönster.

Musiken är just den perfekt avvägda kompott av dragspel, synt, svängiga rytmer, gäll kvinnosång och märkliga vokala effekter, som tycks ha haft sin storhetstid någonstans i det pakistanska 70-talet, för att sedan sorgligen falla i glömska. Ända tills den fantastiska samlingsskivan The Sound of Wonder gavs ut! Nu håller vi tummarna för att en återupplivningsrörelse ska äga rum. Gärna en hel subkultur, där bandmedlemmarna klär sig exakt som i filmklippet.

Låten spelades i sin helhet i Magma 13 april. Det kommer dock att dröja lite till innan denna sändning finns att lyssna på, om det alls kommer att hända. Tekniskt strul … men jag återkommer i ämnet.

Annons

2 Responses to Pakistan var bättre förr

 1. LEL skriver:

  Hej Robert.
  Jag kan meddela dig om att ditt program från den 13 april nu finns tillgänglig i sin helhet hos Radio Eskilstunas ljudarkiv.
  http://www.kfumetuna.se/ljudarkiv.php

  Tur att backup finns ibland.

  MVH Lars-Erik Larsson – Kollega från Radio Eskilstuna

 2. Robert Huselius skriver:

  Tackar! Det har varit en lite nervös vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: